3 SEO tips die je website vindbaar maken

3 SEO tips die je website vindbaar maken

SEO staat voor Search Engine Optimization of zoekmachine optimalisatie. Dit zijn technieken en strategieën die je kan gebruiken om je website of webshop hoger te laten rangschikken door zoekmachines zoals Google, Bing en vele andere. Om goed te scoren in de zoekresultaten is het belangrijk dat jouw website voldoet aan enkele richtlijnen. Daarom hebben wij een van de drie belangrijkste tips gekozen om verder toe te lichten.

1. Bouw een website voor de gebruiker en niet voor Google

Zoekmachines worden met de dag beter in het herkennen van welke websites bezoekers als prettig ervaren en welke niet. Websites worden als onprettig ervaren wanneer de gebruiker niet eenvoudig de juiste informatie kan vinden. Ook websites die te langzaam op het scherm verschijnen vervelen de bezoeker. Daardoor gaat de bezoeker snel naar een ander zoekresultaat kijken.

Daarom moeten websites anno 2018 voor de gebruiker
en niet voor de zoekmachines gebouwd worden. Door onderzoek te doen naar wat bezoekers precies zoeken op een website, kunnen websites worden gemaakt waar de bezoekers met hun zoekopdrachten zo accuraat mogelijk een antwoord krijgen .

2. Stel de juiste SEO meta-titels en meta-omschrijvingen in

Iedere pagina heeft een eigen meta-titel en meta-beschrijving. Deze twee elementen vertellen aan zoekmachines waar een pagina precies over gaat. Dit is de tekst die bezoekers zullen zien wanneer ze een zoekopdracht uitvoeren en jouw website in de zoekresultaten tegenkomen.

Hierdoor is het van groot belang dat de meta-titel en meta-beschrijving goed passen bij dat wat jouw bezoekers zoeken en waar jouw website over gaat. Potentiële bezoekers zullen jouw website niet vinden als deze tekst niet relevant is.

SEO meta-titel en meta-omschrijving
SEO meta-titel en meta-omschrijving

Als jouw website op WordPress draait heb je een grote keuze uit SEO-plugins. Yoast SEO is de meest complete WordPress SEO-plugin. Het behandelt de technische optimalisatie van jouw website en helpt je bij het optimaliseren van pagina’s, blog berichten, etc.

3. Creëer relevantie op je website

Op je website is het belangrijk dat er samenhang bestaat tussen de verschillende pagina’s en dat waar jouw potentiële klanten naar op zoek zijn. Deze relevantie is namelijk voor zoekmachines een teken dat jouw website in staat is om antwoord te geven op wat men zoekt.

Als je jouw website op de eerste pagina van zoekmachines wil, dan is het belangrijk dat je het hoofdonderwerp voor de bezoeker klaar en helder bespreekt.

Dit kan je bereiken door in te spelen op wat jouw bezoekers het meest interesseert. Daarvoor maak je specifieke pagina’s. Na een tijd zullen zoekmachines zien dat jouw website in staat is om voor een groot aantal zoekopdrachten het juiste antwoord te bieden.

Wil je meer weten over SEO, neem dan contact met ons op.

Nieuw project starten?

Aarzel niet om ons te contacteren!