WordPress? Wat je over ’s werelds populairste CMS moet weten

WordPress? Wat je over ’s werelds populairste CMS moet weten

Dagelijks maken we, zonder dat we het doorhebben, gebruik van websites gebaseerd op WordPress. De website waar je momenteel dit artikel op leest, ik ook gebouwd met WordPress. Voor jou is de aanwezigheid van dit systeem niet zichtbaar. Maar voor ons (de beheerder van de website) maakt het gebruik van dit CMS een enorm verschil.

WordPress is in de basis niets meer dan een manier om een simpele blog of website te maken. Door de jaren heen zijn de functionaliteiten dusdanig toegenomen waardoor complexe en visueel verbluffende websites op dit systeem gebouwd kunnen worden.

Wat is WordPress dan precies? Het is een middel waarmee een website gebouwd, beheerd en geanalyseerd kan worden. Allemaal binnen één systeem.

Content Management Systeem

Een CMS is niets meer als een afkorting voor Content Management Systeem. Dat wil zeggen dat je via een achterliggend systeem eenvoudig de website kunt beheren. Voorbeelden hiervan kunnen het aanpassen van teksten of toevoegen van nieuwe pagina’s zijn.

Een CMS als WordPress is uitzonderlijk eenvoudig en maakt het mogelijk dat iedereen gemakkelijk een actuele site kan onderhouden.

Veel van de functionaliteiten worden door ontwikkelaars regelmatig geüpdatet en voorzien van extra functies. Hierdoor groeit WordPress na verloop van tijd, terwijl ouderwetse systemen zouden stagneren.

Wordpress CMS Screenshots

De mogelijkheden van WordPress

Doordat het een open source systeem is worden er dagelijks nieuwe functies toegevoegd. Wat begon als een kale website waar gebruikers een artikel of afbeelding op konden plaatsen, is ondertussen uitgegroeid tot een systeem geschikt voor onder andere;

  • Bedrijfswebsites
  • Webwinkels
  • Blogs
  • Forums
  • Communities
  • Informatieve websites

Er zijn nauwelijks voorbeelden voorhanden te halen waar WordPress niet geschikt voor is. En daarom is het ook voor jou het perfecte CMS.

Gratis, eenvoudig en zelfvoorzienend

Het belangrijkste voordeel is dat het gratis is. Veel soortgelijke systemen brengen hoge kosten met zich mee waardoor de keuze snel gemaakt is.

In combinatie met het hoge gebruiksgemak zorgt dit ervoor dat het gebruik van WordPress een plezier is. Je zit niet vast aan maandelijkse kosten, zoals wel het geval is bij systemen als Wix en Squarespace.

Tevens kunnen websites eindeloos uitgebreid worden met nieuwe functies, waarvan een groot deel net zo gratis als WordPress zelf is. Waarom zou je verder zoeken?

Ben je benieuwd hoe wij WordPress inzetten bij het ontwikkelen van nieuwe websites? Dan komen we graag met jou in contact!

Nieuw project starten?

Aarzel niet om ons te contacteren!