Domeinnamen

Zoek extensie

Categorieën

.be
€ 15,00/jaar
.com
€ 20,00/jaar
.eu
€ 15,00/jaar
.nl
€ 15,00/jaar
.aaa.pro
€ 155,00/jaar

Een domeinnaam leg je voor minimaal 1 jaar vast.
Staat er een extensie niet in de lijst? Contacteer ons!

Stijn

Vragen of hulp nodig?

Bel Stijn: +32 (0) 3 808 05 94

Veel gestelde vragen

Websites staan op fysieke servers die elk een uniek IP-adres hebben (bv. 123.124.125.126). Omdat al die IP-adressen moeilijk te onthouden zijn, worden hier domeinnamen aan gekoppeld (bv. uwdomein.be).
Het Top Level Domain (TLD), ook wel extensie genaamd, is het laatste deel van de domeinnaam. De extensie kan wijzen op een geografische locatie of op een toepassing (bv. shop, boutique, bike, etc.). Bij Solitweb heb je keuze uit meer dan 500 extensies.
Er zijn vandaag de dag een ongelimiteerd aantal websites, elk met hun eigen domeinnaam. Om jouw uniek plekje op het wereldwijde web op te eisen moet je dus een onbestaande domeinnaam kiezen, een naam die nog niemand gebruikt. Tijd om hem dus te registreren! Is de domeinnaam van jouw keuze toch niet vrij? Bedenk dan een variant van de domeinnaam of kies voor een andere extensie.
Om een domeinnaam te verhuizen moet je bij de huidige registrar – het bedrijf waar de domeinnaam op dit moment geregistreerd staat – , het domein beschikbaar stellen voor om te verhuizen. Je zal van die registrar een transfercode krijgen die je bij ons nodig hebt om je domeinnaam te verhuizen.
Hoeveel hij kost is afhankelijk van de gewenste extensie. Bij het controleren en registreren van de domeinnaam geeft het systeem automatisch aan hoeveel het betreffende domein zal kost.
Een domeinnaam registreer je telkens voor 1 jaar. Wij verlengen jouw domeinen automatisch (dit kan je wijzigen in je persoonlijk klantenpaneel). Zo wordt jouw domeinnaam nooit onbereikbaar, wanneer je hem vergeet te verlengen.