SSL-certificaat? Wat je moet weten over het groene slotje.

SSL-certificaat? Alles over het groene slotje

Sinds 2017 geeft Google Chrome een melding bij websites waar een geldig SSL-certificaat ontbreekt. Dit zou ook invloed hebben op de ranking van websites binnen de zoekresultaten van Google.

Een SSL-certificaat hoeft niet altijd geld te kosten. Bij ons kan je kiezen uit vier types SSL-certificaten, waarvan een SSL-certificaat van ‘Let’s Encrypt’ gratis te verkrijgen is. Benieuwd wat de vier certificaten precies inhouden? Benieuwd wat de voordelen voor jou zijn? Lees dan snel verder!

Opgelet: enkel een SSL-certificaat betekent niet automatisch dat jouw website veilig is. Denk aan het op tijd updaten van je website. Dat doe je onder andere door (WordPress-)plug-ins regelmatig te updaten.

Een gratis SSL-certificaat met ‘Let’s Encrypt’

Indien jouw website niet met gevoelige gegevens werkt of geen betalingsverkeer verwerkt, kan je gebruik maken van het gratis SSL-certificaat van ‘Let’s Encrypt’. Dit certificaat zorgt ervoor dat jouw website door Google gewaardeerd  als een veilige website. Ook zal je het bekende groene slotje naast de domeinnaam van jouw website zien verschijnen.

Een gratis SSL-certificaat met ‘Let’s Encrypt’

Een betalend SSL-certificaat voor onder andere webshops

Adres- en betaalgegevens zijn gevoelige gegevens. Als je die verwerkt dan ben je verplicht om een betalend SSL-certificaat op je website te installeren. Dit certificaat geeft aan dat de server waar jouw website op gehost wordt een beveiligde verbinding gebruikt.

Dit certificaat is in drie vormen verkrijgbaar. Bij de goedkoopste vorm word enkel jouw domeinnaam gevalideerd. Bij de iets duurdere vorm worden ook de bedrijfsgegevens gecontroleerd. Kies je voor de duurste vorm dan komt ook jouw bedrijfsnaam in de adresbalk te staan.

Domein validatie
Domein validatie
Uitgebreide validatie
Uitgebreide validatie

Voor webshops is het uitgebreidste certificaat het meest gekozen. Jouw klanten kunnen meteen het groene slotje en jouw bedrijfsnaam in de adresbalk zien en met een gerust hart verder winkelen.

Wat zijn nu de voordelen? 

Een SSL-certificaat is ondertussen bijna een vereiste. Het biedt een groot aantal voordelen. Zo kan je bijvoorbeeld je bezoekers aantonen dat jouw website op een verantwoorde manier met gevoelige gegevens omgaat. Dit geeft bezoekers de bevestiging dat gevoelige gegevens veilig zijn.

Ook is het voor jezelf een bevestiging dat je bij een mogelijke hack beschermd bent tegen misbruik van de gegevens van jouw klanten. Alle gegevens worden versleuteld waardoor hackers geen misbruik kunnen maken van alle gegevens die van de computer van de klant verstuurd worden naar de server. Door het versleutelen van gegevens worden deze niet als platte tekst verstuurd naar de server. De gegevens zitten in een pakket dat onleesbaar is voor hackers. In het kader van GDPR (General Data Protection Regulation) is dat van belang. Google waardeert SSL-versleuteling. Pagina’s die versleuteld zijn met een SSL-certificaat krijgen automatisch een hogere ranking.

Wilt je ook een SSL-certificaat voor jouw website? Neem dan contact met ons op!

Jouw digitale partner

Meer weten? Neem contact met ons op!